Παρακαλούμε τους πελάτες μας να δώσουν προσοχή στα κάτωθι:

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:

 1. Πρέπει να είστε 18 ετών ή μεγαλύτερος για να κάνετε κράτηση σε εμάς.
 2. Την ώρα της κράτησης πρέπει να μας δώσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Αυτά τα στοιχεία πρέπει να περιλαμβάνουν ένα ισχύον κινητό τηλέφωνο και το email σας για να μπορούμε να επικοινωνούμε μαζί σας ανά πάσα στιγμή αν αυτό χρειαστεί. Αν δεν μπορέσετε να τηρήσετε τα παραπάνω και δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας, δεν θα έχουμε καμία ευθύνη απέναντί σας σε ότι θα αφορά έλλειψη πληροφοριών σχετικά με πιθανή αλλαγή, αναθεώρηση, καθυστέρηση ή ακύρωση.
 3. Θα χρειαστούμε στοιχεία έγκυρης πιστωτικής κάρτας προκειμένου να προχωρήσουμε με την κράτηση σας. Η πιστωτική κάρτα είναι σημαντική για την ασφάλεια της κράτησής σας. Η εταιρία μας δεν θα χρεώσει την πιστωτική σας κάρτα εκτός αν έχει συμφωνηθεί. Η πλήρης εξόφληση του ναύλου και η κατάθεση ασφαλείας χρεώνονται την ημέρα της ενοικίασης.
 4. Αφού κάνετε την κράτησή σας θα σας στείλουμε ένα e-mail επιβεβαιώνοντας την αποδοχή της. Παρακαλούμε ελέγξτε το e-mail της επιβεβαίωσης σας πολύ προσεκτικά. Αν υπάρχουν οποιεσδήποτε διαφορές ή αν δεν είναι αυτό που νομίζετε ότι έχετε κλείσει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα και όχι αργότερα από 24 ώρες από την ώρα κράτησης για διευκρινίσεις.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ:

Όταν επισκεφθείτε την βάση μας για την υπογραφή του συμβολαίου ενοικίασης, είστε υπεύθυνος να έχετε μαζί σας όλα τα παρακάτω σχετικά έγγραφα:

 • Ισχύον Διαβατήριο ή Ταυτότητα
 • Ισχύουσα πιστωτική κάρτα (δεχόμαστε VISA, MASTERCARD, MAESTRO, AMERICAN EXPRESS) για να πληρωθεί το ποσό ναύλου και η κατάθεση ασφαλείας των 150 ευρώ.
  Για την δική σας διευκόλυνση σας παρακαλούμε έχετε υπ’όψη ότι οι χρεωστικές κάρτες είναι δεκτές, ωστόσο υπάρχει συνήθως ένα ημερήσιο όριο ανάληψης χρημάτων.
 • Πλήρως φορτισμένο κινητό τηλέφωνο το οποίο είναι απαραίτητο να υπάρχει επί του σκάφους. Θα πρέπει να είναι συνέχεια ανοιχτό για να μπορούμε να επικοινωνούμε μαζί σας σε κάθε περίπτωση (για κάθε επείγον).

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΣΚΑΦΟΥΣ:

 1. Πρέπει να έχετε φτάσει στο σημείο εκκίνησης μας στην Ανάβυσσο τουλάχιστον 30 λεπτά νωρίτερα από την ώρα ενοικίασής σας.
 2. Μη άφιξη στο σημείο εκκίνησης μας μέχρι την συμφωνημένη ώρα του ναύλου χωρίς πρότερη ενημέρωση δίνει το δικαίωμα στην “Saronic” να χειριστεί την κράτηση ως ακυρωμένη. Κάθε σκάφος ελέγχεται πριν την έναρξη της ενοικίασης. Η “Saronic” θα δείξει και θα εξηγήσει τα συστήματα ελέγχου του σκάφους και τον εξοπλισμό του. Θα γίνει έλεγχος του σκάφους παρουσίας σας και θα υπογραφεί από εσάς μια λίστα ελέγχου πριν την αναχώρηση. Εκτός αν έχει δηλωθεί διαφορετικά, πρέπει να επιστρέψετε το σκάφος με όλο τον εξοπλισμό του στην “Saronic” και στην ίδια κατάσταση που παρελήφθη (καθαρό και τακτοποιημένο) μέχρι την προκαθορισμένη ώρα επιστροφής. Το σκάφος θα επιθεωρηθεί ξανά και σε περίπτωση ζημιάς ή απώλειας θα γίνει αντίστοιχη χρέωση. Η επιστροφή του σκάφους αργότερα από την υπολογισμένη ώρα επιστροφής χωρίς καμία ειδοποίηση ή σε μη καθαρή κατάσταση θα έχει ως αποτέλεσμα εξτρά χρέωση.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ:

 1. Το επίπεδο κάλυψης αφορά μόνο αστική ευθύνη υπέρ τρίτων. Καλύπτει τραυματισμούς προς άλλα άτομα ή ζημιές άλλης ιδιοκτησίας.
 2. Αν και τα σκάφη είναι ασφαλισμένα, εσείς (Ο Οδηγός) είστε κυρίως υπεύθυνοι για κάθε ζημιά ή απώλεια τους σκάφους και του εξοπλισμού του. Σε περίπτωση ζημιάς ή απώλειας θα πρέπει να πληρώσετε το πλήρες ποσό του κόστους αυτής. Αυτό το ποσό θα διαφέρει ανάλογα με τον τύπο της ζημιάς/απώλειας. Εσείς (Ο Οδηγός) θα καταστείτε υπεύθυνος επίσης για τις όποιες πράξεις των μελών ατόμων που συνεπιβαίνουν στο σκάφος.

Ιδιαίτερη Προσοχή: Θα προτείναμε επίσης να έχετε επαρκή προσωπική ασφαλιστική κάλυψη για τις ανάγκες των διακοπών σας σε περίπτωση τραυματισμού σας.

ΕΓΓΥΗΣΗ:

 1. Κατά την υπογραφή του ενοικιαστήριου του σκάφους με εμάς κατά την ημέρα παραλαβής, σας ζητάμε να πληρώσετε το ποσό των 150 ευρώ ως εγγύηση ασφαλείας η οποία θα κρατηθεί από την “Saronic” για την καθολική διάρκεια της ενοικίασής σας.
 2. Αν το σκάφος επιστραφεί στην ώρα του, στην ίδια κατάσταση που παραδόθηκε και χωρίς ζημιά, απώλεια εξοπλισμού ή δήλωση ατυχήματος από τρίτο εναντίων σας, η εγγύηση θα σας επιστραφεί. Όπου έχει προκύψει απώλεια ή ζημιά, όλη ή μέρος της εγγύησής σας μπορεί να κρατηθεί από εμάς για να καλυφθεί το κόστος της απώλειας ή ζημιάς.

ΚΑΥΣΙΜΑ:

 1. Τα καύσιμα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή ενοικίασης του σκάφους.
 2. Το σκάφος παραδίνεται σε εσάς με γεμάτο ντεπόζιτο της κύριας μηχανής αλλά και εφεδρικό ντεπόζιτο ανάγκης χωριτηκότητας 5lt.
 3. Παραπάνω καύσιμa είναι δυνατό να δωθούν με έξτρα χρεώση.

ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ:

 1. Εσείς (Ο Οδηγός) είστε υπεύθυνος για την ασφαλή πλεύση του σκάφους καθώς και για τις πράξεις των μελών και συνεπιβαίνοντων στο σκάφος δίνοντας συνεχώς την δέουσα προσοχή. Κανείς ανήλικος κάτω των 18 ετών δεν επιτρέπεται να οδηγήσει το σκάφος.
 2. Στην περίπτωση ζημιάς ή χτυπήματος της βάρκας σε σημείο που να καταστεί μή χειρίσιμη, με οποιοδήποτε τρόπο και αν προκλήθηκε, η “Saronic” δεν έχει ευθύνη για την όποια απώλεια χρόνου και τις όποιες ζημιές ή έξοδα προκύψουν ως αποτέλεσμα.
  Η ”Saronic”  δεν θα είναι υπεύθυνη για την συνέπεια οποιασδήποτε καθυστέρησης, περιορισμού ή ακύρωσης ναύλωσης σκάφους
  που θα προκύψει από επισκευές ή ζημιές ή άλλες συνθήκες πέραν του ελέγχου της.
 3. Σε περίπτωση όποιου ατυχήματος ή ζημιάς προκύψει στο σκάφος: πρέπει να μας ειδοποιήσετε άμεσα αναφέροντάς μας όλες τις λεπτομέρειες και θα πρέπει να περιμένετε για τις οδηγίες μας. Δεν πρέπει να λάβετε καμία πρωτοβουλία δράσης. Θα κάνουμε όλα τα απαραίτητα βήματα να επισκευάσουμε το σκάφος όσο πιο γρήγορα γίνεται με βάση τις υπάρχουσες συνθήκες.
 4. Στην περίπτωση ατυχήματος ή ζημιάς σε άλλο σκάφος ή σε άλλους είδους περουσία επί της θάλασσας πρέπει να: καταγράψετε τις λεπτομέρειες (όνομα, μοντέλο και αριθμό λιμεναρχείου) κάθε άλλου σκάφους που ενεπλάκη με ονόματα, διευθύνσεις του ιδιοκτήτη και των μαρτύρων (όπου αυτό ισχύει). Αναφέρετε αμέσως το περιστατικό στην “Saronic” με πλήρεις λεπτομέρειες.
 5. Καμία επισκευή δεν θα πραγματοποιηθεί χωρίς την συγκατάθεση της “Saronic”. Πρέπει να μας ενημερώσετε και να περιμένετε τις οδηγίες μας.

ΠΑΙΔΙΑ:

 1. Τα παιδιά μετρούνται ως ενήλικες επί του σκάφους.
 2. Η μίνιμουμ ηλικία βρέφους (0-3 ετών) που θα προτείναμε να επιβαίνει στο σκάφος είναι τα 2 έτη, αλλά αυτό υπόκειται στην διακριτική ευχέρεια του γονέα. Για βρέφη 3 ετών ή μικρότερα που επιβαίνουν στο σκάφος, παρακαλούμε να ταξιδεύουν καθήμενα στην αγκαλιά ενός ενήλικα υπεύθυνου για το εν λόγω βρέφος και να έχουν φορεμένο σωσίβιο καθ’ όλη την διάρκεια της επιβίβασής του.
 3. Την ώρα της κράτησης θα πρέπει να μας ενημερώσετε αν θα επιβιβαστούν παιδιά στο σκάφος. Θα χρειαστούμε την ηλικία τους και το βάρος τους σε κιλά προκειμενου να σας δώσουμε το κατάλληλο μέγεθος σωσίβιου.
 4. Προτείνουμε τα παιδιά (3-14 ετών) να φοράνε τα σωσίβια όταν το σκάφος βρίσκεται εν κινήσει.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:

 1. Είναι απαραίτητο να σεβαστείτε τον μέγιστο αριθμό επιβατών.
 2. Πριν την επιβίβαση στο σκάφος είναι καλή ιδέα να βγάλετε τα παπούτσια σας. Θα παρακαλούσαμε να χρησιμοποιήσετε το σκάφος με την ύψιστη φροντίδα και να το επιστρέψετε στην κατάσταση που σας παραδόθηκε. Αν φέρετε φαγητό ή ποτά στο σκάφος θα σας παρακαλούσαμε πολύ να μην αφήσετε σκουπίδια σε αυτό.
 3. Η κατανάλωση αλκοόλ απαγορεύεται ρητά από τον οδηγό.
 4. Δεν μπορείτε να πάρετε και να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συσκευή αερίου (γκαζιού) και άλλου είδους μαγειρικές συσκευές θερμότητας επί του σκάφους.
 5. Οι πελάτες πρέπει να επιστρέψουν το σκάφος στην βάση μας στην κατάσταση που παραλήφθηκε. Ο πελάτης θα είναι υπεύθυνος για όποια ζημιά έχει προκύψει στο σκάφος από κακή χρήση ή αμέλεια.
 6. Πρέπει να πλοηγείτε το σκάφος σύμφωνα με τους τοπικούς κανονισμούς και να παρατηρείτε τα όρια ταχύτητας και τα όρια ασφαλούς απόστασης όπως σας εξηγήθηκαν.
 7. Η μέγιστη απόσταση απομάκρυνσης του σκάφους από την ακτή δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 2 Ναυτικά Μίλια.
 8. Απαγορεύεται να πλησιάζετε τις σημαδούρες σε απόσταση κομντινότερη των 100 μέτρων,  αν δεν υπάρχουν σημαδούρες τότε πρέπει να τηρήσετε μια απόσταση ασφαλείας 300 μέτρων από την ακτή.
 9. Νωρίτερη επιστροφή της βάρκας δεν δίνει δικαίωμα στον πελάτη για επίστροφη χρημάτων επί του ναύλου.
 10. Στο τέλος της ενοικίασης είναι δική σας ευθύνη να διασφαλίσετε ότι έχετε μαζέψει όλα τα προσωπικά σας αντικείμενα από την βάρκα. Δεν φέρουμε ευθύνη για κανένα αντικείμενο που έχει αφεθεί επί του σκάφους.
 11. Η “Saronic” δεν είναι υπεύθυνη για ξαφνικές δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Σε περίπτωση κακού καιρού ή ισχυρών ανέμων,
  ανάλογα με την σοβαρότητα, οι προγραμματισμένοι ναύλοι μπορεί να καθυστερήσουν ή να ακυρωθούν (σε μια τέτοια περίπτωση θα αναβληθούν για την πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία).
 12. Διατηρούμε το δικαίωμα να απαγορεύσουμε το ναύλο αν επικρατήσουν ασυνήθιστες ή επικίνδυνες συνθήκες.
 13. Η “Saronic” μπορεί κατά την απόλυτη διακριτική της ευχέρεια να αρνηθεί να παραδώσει ένα σκάφος ή να διακόψει την ενοικίαση του σκάφους εάν, κατά την γνώμη της “Saronic” ο οδηγός είναι πιθανόν να δημιουργήσει ζημιά, να δυσφορεί ή να μην μπορεί να συμμορφωθεί με τους κανόνες της εταιρείας. Σε μια τέτοια περίσταση η “Saronic” δεν θα έχει καμία υποχρέωση επιστροφής χρημάτων.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ

 1. Η ενημέρωση ακύρωσης απαιτείται τουλάχιστον 48 ώρες πριν την ώρα αναχώρησης για να αποφευχθεί η χρέωση του πλήρους ναύλου.
 2. Ακύρωση ή μή παρουσία κατά την συμφωνημένη ημερομηνία και ώρα αναχώρησης θα έχει ως αποτέλεσμα την χρέωση του πλήρους ναύλου.

Σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών ή ισχυρών ανέμων, οι προγραμματισμένοι ναύλοι μπορεί να καθυστερήσουν ή να ακυρωθούν –  σε αυτή την περίπτωση θα αναβληθούν για την πρώτη διαθέσιμη ημερομήνια, αν ωστόσο δεν υπάρχει διαθέσιμη ημερομηνία η κράτηση θα ακυρωθεί χωρίς ακυρωτικό τέλος.